Katrien aan de bel voor wonen

Een betaalbare, gezonde, veilige plek om te kunnen wonen, iedereen heeft er recht op. Voor veel mensen is dit echter een dagelijkse zorg. Ook hier trekt Katrien aan de bel voor wie een steuntje nodig heeft.

Dankzij haar herhaaldelijk aandringen kunnen voormalige psychiatrische patiënten of jongeren uit de jeugdzorg gemakkelijker aanspraak maken op een huursubsidie of een sociale huurwoning.

 

Op het vlak van betaalbaar wonen effende Katrien het pad voor de erfpachtformule. Die moet nog meer ingeburgerd geraken en ook de banken moeten meestappen in dit verhaal.

 

Nu de huurwetgeving Vlaamse bevoegdheid wordt, wil Katrien ook deze aanpakken.

 

Ondersteuning voor de aanpassing van een woning moet het mogelijk maken langer in de eigen omgeving te blijven. Voor wie dit niet kan, moeten aangepaste woningen in de buurt beschikbaar zijn.

 

Wonen doen we het liefst in een buurt waar we ons goed voelen. Initiatieven voor zorgzame buurten, het stimuleren van het buurtleven, het opzetten van systemen van buurtinformatienetwerken… Katrien zet er maar al te graag haar schouders onder.

Nieuws over wonen

25-08-2017
Nieuws over wonen

Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers wil de aanpassingspremies vanuit het VAPH en Wonen-Vlaanderen omvormen tot een nieuw systeem.Lees meer

09-03-2017
Nieuws over wonen

Vlaams volksvertegenwoordigers Katrien Schryvers en An Christiaens stellen voor bij het overlijden van een huurder die eenLees meer

03-11-2016
Nieuws over wonen

Steeds meer mensen zoeken een geschikte woning op de private huurmarkt. Ook samenwonen zit in de lift. Toch zijn er nog enkele leemtes inLees meer