Katrien aan de bel voor wonen

Een betaalbare, gezonde, veilige plek om te kunnen wonen, iedereen heeft er recht op. Voor veel mensen is dit echter een dagelijkse zorg. Ook hier trekt Katrien aan de bel voor wie een steuntje nodig heeft.

Dankzij haar herhaaldelijk aandringen kunnen voormalige psychiatrische patiënten of jongeren uit de jeugdzorg gemakkelijker aanspraak maken op een huursubsidie of een sociale huurwoning.

 

Op het vlak van betaalbaar wonen effende Katrien het pad voor de erfpachtformule. Die moet nog meer ingeburgerd geraken en ook de banken moeten meestappen in dit verhaal.

 

Nu de huurwetgeving Vlaamse bevoegdheid wordt, wil Katrien ook deze aanpakken.

 

Ondersteuning voor de aanpassing van een woning moet het mogelijk maken langer in de eigen omgeving te blijven. Voor wie dit niet kan, moeten aangepaste woningen in de buurt beschikbaar zijn.

 

Wonen doen we het liefst in een buurt waar we ons goed voelen. Initiatieven voor zorgzame buurten, het stimuleren van het buurtleven, het opzetten van systemen van buurtinformatienetwerken… Katrien zet er maar al te graag haar schouders onder.

Nieuws over wonen

16-01-2019
Nieuws over wonen

Sinds 1 januari ’19 is het nieuwe huurdecreet van kracht. Daarin staan ook enkele bepalingen voor huurcontracten van studentenkamers.Lees meer

18-12-2018
Nieuws over wonen

Een overlijden is niet enkel een emotionele gebeurtenis, het brengt ook heel wat administratie met zich mee. Zo gebeurt het dat verhuurders naLees meer

27-11-2017
Nieuws over wonen

Studentensteden weten niet hoeveel koten er op hun grondgebied worden aangeboden, dat vernam Katrien Schryvers in antwoord op een vraag vanLees meer